طرز تهیه حلوای رولت خرما و گردو مجلسی و خوشمزه بدون فر
اگر به دنبال تهیه خوشمزه ترین و لذیذترین رولت هستید، در این مطلب از نصرینو طرز تهیه رولت خرما و گردو را از دست ندهید. با این طرز تهیه رولت خرما شما بهترین میان وعده را تهیه خواهید کرد.
رولت خرما و گردو یکی از انواع حلواهای مجلسی ایرانی است که به همراه گردو و خرما به صورت رولت شکل داده می شود. رولت گردو و خرما مانند حلوای رولتی میکادو یک گزینه مناسب برای پذیرایی در مجالس مذهبی و مراسم های ختم تهیه می شود.
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای ۱۲ نفر رولت خرما و گردو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری رولت خرما و گردو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۱۲ نفر
مواد لازم رولت خرما و گردو
- شکر ۱۵۰ گرم
- خرما ۲۵۰ گرم
- روغن مایع ۸۰ گرم
- روغن جامد ۸۰ گرم
- آرد سفید ۲۵۰ گرم
- گلاب ۲ قاشق سوپخوری
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- مغز گردو نیمکوب شده ۱۵۰ گرم
- هل سبز پودر شده ۱ قاشق چایخوری
- کنجد ، پودر پسته و بادام به اندازه کافی
دستور پخت
طرز تهیه رولت خرما و گردو
برای تهیه رولت خرما و گردو ابتدا آرد را الک می کنیم و در تابه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و در ظرفی آرد را می ریزیم و کنار می گذاریم. روغن مایع و جامد را با هم در تابه ای می ریزیم
و روی حرارت ملایم می گذاریم تا داغ شود و آرد تفت داده شده را به روغن اضافه می کنیم و با قاشق چوبی هم می زنیم تا روغن کاملا به خورد آرد برود. سپس در قابلمه ای ۱ پیمانه آب می ریزیم و شکر را به آن اضافه می کنیم
و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم می زنیم تا شکر کاملا در آب حل شود و بعد زعفران دم کرده را به آن می افزاییم و هم می زنیم و در آخر گلاب را اضافه می کنیم و هم می زنیم و زیر شعله را خاموش می کنیم
و شربت را کم کم به مخلوط آرد اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خوب به خورد مخلوط آرد برود و حلوا به روغن انداختن بیافتد،قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کمی هم می زنیم و به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا خنک شود.
تا خنک شدن مایه حلوا ، خرما را در تابه می ریزیم و کمی روغن روی آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خرما ها نرم شوند البته کمی تفت نیز می دهیم و هل را اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم.
سپس ۱ عدد کیسه نایلونی را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و حلوا را روی آن می ریزیم و ۱ عدد کیسه دیگر روی حلوا قرار می دهیم و با وردنه روی حلوا می کشیم تا حلوا کاملا باز شود و بعد کیسه نایلون روی حلوا را بر می داریم
و گردو نیم کوب شده را روی حلوا به صورت پخش می ریزیم و با کیسه نایلونی که کف حلوا هست آرام رول می کنیم و کیسه را بیرون می اندازیم و به مدت ۱۲ ساعت رولت ها را در یخچال قرار می دهیم تا خود را بگیرند.
در آخر رولت ها را از یخچال بیرون می آوریم و با یک کارد تیز آنها را به صورت حلقه ای برش می زنیم تا حلوا حالت رولت بگیرد سپس رولت های را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و روی آنها را با کنجد ، پودر پسته یا پودر بادام تزیین می کنیم.
منبع:پارسی دی