طرز تهیه سبزی شامی
سبزی شامی یکی از شامی های معروف و پرطرفدار گیلانی است که در سایر استان ها هم تهیه میشود.
مزه لذیذ این شامی بستگی به سبزی های معطری دارد که استفاده میکنیم . تهیه شامی سبزی به دو روش انجام میشود که در ادامه ما به شما آموزش میدهیم . پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید.
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده | نیم کیلو |
سیب زمینی | ۲ عدد |
سبزی معطر ( جعفری؛ تره ، گشنیز ، نعناع ، ترخون ) | نیم کیلو |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۳ عدد |
نمک وفلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه شامی سبزی :
روش اول :
جهت تهیه سبزی شامی ابتدا پیاز و سیب زمینی را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط میکنیم.
سبزی ها را پس از شستن خیلی ریز خورد میکنیم و به همراه نمک و فلفل و تخم مرغ به مخلوط شامی اضافه مینماییم. مواد را ورز میدهیم تا منسجم شود. اگر مواد شل بود مقداری آرد برنج یا آرد گندم به آن اضافه میکنیم .
سپس در اشکال دلخواه فرم داده و در روغن سرخ میکنیم.
روش دوم :
در روش دیگر میتوان گوشت را صورت تکه ای به همراه یک پیاز کوچک و سیب زمینی نیم پز کنیم و بعد گوشت و سیب زمینی را همراه با نمک و فلفل میکوبیم.
بعد از اینکه گوشت کاملا کوبیده شد سبزی ریز شده را به همراه تخم مرغ به مخلوط شامی اضافه کرده و ورز میدهیم.
سپس مانند روش قبل به صورت اشکال دلخواه فرم میدهیم و با شعله ملایم سرخ میکنیم .
در انتها چند گوجه را به صورت حلقه ای برش داده و در روغن و مقداری آبلیمو سرخ نمایید و درکنار این غذای خوشمزه میل نمایید .
نکات طلایی پخت بهتر سبزی شامی
اگر تمایل داشتید میتوانید سیب زمینی را حذف کنید که در این صورت اسم غذا کتلت گوشت و سبزی میشود .
سعی کنید آب پیاز را بگیرید تا مواد شل و وا رفته نباشد .
منبع:gilankesht